Cum alegem perdelele si draperiile pentru dormitor?

Perdelele si draperiile pentru dormitor pot face o mare diferenta in incapere, dar numai atunci cand acestea sunt alese corect.
Cand trebuie sa decoram ferestrele dormitorului, trebuie sa tinem cont de tesatura, lungime si captuseala perdelelor si draperiilor pe care le alegem.
Cu atat de multe decizii si aspecte de tinut cont, alegerea perdelelor si draperiilor potrivite poate fi stresanta, asadar, pentru a va usura munca, va recomandam sa luati in considerare sfaturile de mai jos privind reducerea optiunilor si selectarea celor mai frumoase perdele si draperii pentru casa dumneavoastra.

1. Culoare si material
Materialul este o parte esentiala in alegerea perdelelor si draperiilor, deoarece aceste va dicta functionarea si mentinerea in timp a acestora.
Daca sunt prea grele, acestea nu se vor plia bine atunci cand sunt trase, iar daca sunt prea subtiri nu se vor aranja bine.
De asemenea, amintiti-va ca lumina soarelui va uza tesaturile in timp, de aceea este inteligent sa evitati culorile luminoase, deoarece acestea tind sa se estompeze mai repede.
Va sugeram ca mergeti pe culori neutre, deoarece acesta sunt mai putin probabil sa se estompeze decat alte culori si este mai probabil sa se amestece in decorul camerei.
Cand vine vorba de materiale, inul, bumbacul si matasea, sunt cele mai bune alegeri.

2. Lungime
Inainte de a cumpara perdele si draperii pentru dormitor, decideti de unde doriti sa inceapa si unde sa se termine acestea.
Este recomandat ca draperiile sa aibe aproximativ 6 cm deasupra ramei ferestrei, pentru un aspect placut.
Masurarea se face incepand cu partea de sus a ferestrei pana la podea. Pentru un aspect mai traditional, perdeaua trebuie sa atinga podeaua – lasati in plus 1-2 centimetri la lungimea acesteia. Pentru un aspect modern, uimitor mentineti perdelele si draperiile la acelasi nivel cu podeaua.

3. Perdele si draperii la comanda/personalizata
Perdelele si draperiile personalizate ofera numeroase avantaje: va puteti personaliza dimensiunile acestora si crea un aspect perfect.
Pentru cele mai inspirate modele de perdele si draperii dormitor, dar nu numai, va invitam sa navigati prin gama de produse Market One pentru a gasi exact ceea ce cautati.