Principalele avantaje ale garajelor din lemn

Garajele din lemn cunosc o crestere in popularitate pe intreg teritoriul Romaniei.
Tot mai multi oameni decid sa instaleze astfel de structuri in jurul caselor lor, in scopul de a mentine masinile curate si sigure. Exista, desigur, mai multe tipuri de garaje pe care le puteti construi, dar acest ghid este menit sa faca lumina cu privire la beneficiile care vin odata cu construirea unui garaj din lemn.

Utilizare multipla
Garajele sunt folosite mult mai mult decat un loc sigur pentru masini si alte bunuri de uz casnic sau gradinarit. Un garaj din lemn poate actiona ca un sopron de lemn. Ceea ce inseamna ca este locul perfect pentru a face munca tip DIY, (do it yourself), sau daca este destul de mare, l-ati putea transforma intr-o  „magazie“. Cu atat de mult potential, garajele din lemn tind sa aiba mai mult de oferit decat omologii sai.

Fundatia simpla
Al doilea cel mai important avantaj – ceea ce se traduce in economisire de timp si bani – deoarece un garaj din lemn necesita doar o singura placa de beton ca fundatie. Un garaj din beton sau metal va necesita constructia de fundatii suplimentare, deoarece acestea sunt mult mai grele. Singura placa de beton este necesara deoarece joaca un rol important in distribuirea uniforma a greutatii masinii pe teren.

Stil autentic
Desi nu se potriveste tuturor, garajele din lemn sunt considerate mai autentice si rustice, decat cele din metal sau beton. Sunt mai usor de vopsit si pot fi mult mai simplu de intretinut.
Acest lucru se traduce, de asemenea, prin mai putina intretinere, costuri mai mici si timp castigat. Garajele din lemn nu necesita operatii de intretinere in fiecare an.

Instalare simpla
Garajele din lemn sunt, de asemenea, mai usor de instalat decat orice alt tip de material. Daca decideti sa-l instalati ati putea face cu usurinta acest lucru intr-un week-end, fara prea multe complicatii. Nu acelasi lucru se poate spune pentru un garajele din metal sau beton, a caror constructie poate dura uneori „o vesnicie”.

Bun izolator natural
Aveti intotdeauna in vedere faptul ca lemnul este un izolator natural foarte bun. Garajele realizate din lemn, vor pastra in mod natural lucrurile la temperaturi mai ridicate decat structurile realizate din metal sau beton.
Orice gauri faceti in peretii garajului pentru cabluri de energie electrica – nu va afecta proprietatile sale de izolare. La garajele metalice, exista intotdeauna riscul de putregai care afecteaza zonele din jur.

In acest sens, este mai usor de a convertit un garaj din lemn intr-un atelier de sine statator, in care va puteti urmari hobby-urile.